Bahçe imkanı olmayanların çok seveceğini düşündüğüm hoş bir tasarım olmnuş. Estetik görüntüsünün yanı sıra büyüklüğü ve toprak hacmiyle de oldukça işe yerar bir dikey bahçe. Bu bahçede rahatlıkla domates, çilek, soğan gibi birçok bitki yetiştirilebilir. 5 sıradan oluşan bu dikey bahçeyi yapmak biraz zahmetli ama sonunda ortaya çıkan iş emeklerinize değecektir.

Yağmur oluklarıyla dikey bahçe yapım aşamaları: 
1.aşamada öncelikle iki adet uzun çıta kullanılacak yağmur oluklarının uzunluğuna göre ayarlanmış bir mesafede duvara çakılıyor. Bu tasarımda yağmur oluklarının genişliği 80 cm yapılmış. 2 çıta arası mesafe de ortalama 50 cm ayarlanmış. Daha sonradan oluk tutacakları bu çıtaya sabitlenecek. 

2.işlem; istenilen kadar yağmur olukları istenilen uzunlukta kesilir. Burada 5 adet yağmur oluğu 80 cm uzunluğunda kesilmiş. Olukların tüm yanlarına kapakları takılıyor. Yoksa yanlardan toprak ve suyun akacaktır. 

3.işlem, oluk tutacakları önceden duvara sabitlenen çıtalara vidalanıyor ve oluklar bu tutacaklara yerleştiriliyor. Bu işlem ile dikey bahçenin gövdesi tamamlanıyor. Bundan sonrası size kalmış. Bu uygulamada bazı oluklara toprak konularak sebze dikilmiş. Bazı oluklara da küçük küçük saksılar konulmuş. Ayrıntılı bilgi için bakınız Morethanchic