Mısır ekmek için en uygun zaman nisan ve mayıs aylarıdır. Mısır tohumlarını saksıya dikmeden önce bir tohum seçimi yapılmalıdır. Bunun için ilk önce su dolu bir bardağa bir miktar mısır tohumu atınız. Suyun dibine çöken mısırlar bizim ekeceğimiz mısır tohumları olacak. Suyun üzerinde kalanları atabilirsiniz. Seçtiğiniz mısır tohumlarını nemli bir bezin arasında bir gün bekletirseniz çimlenmesi daha hızlı olacaktır. Yukarıdaki görselde de görüldüğü gibi mısır tanelerini koçanından ayırmadan da çimlendirme işlemi yapılabilmektedir.

Mısır tohumlarının dikim işlemi; drenajı yapılmış bir saksıya gübreli toprağı doldurunuz. Alacağınız saksı derin ve geni olmalıdır. Mısır tohumlarını yaklaşık 3 cm derinliğe ekiniz. Düzenli sularsanız mısır tohumları zamanla çimlenip fide haline gelecektir. Bu fidelerin çok sık olmaması gerekir. Yoksa birbirlerinin büyümesini olumsuz etkileyebilirler. Bu nedenle aralardaki bazı fideleri sökmelisiniz. Böylece diğer mısır fidelerinin yeri genişleyecektir. Mısırın boyu uzun olur ama kökleri kısadır. Bu nedenle saksınız rüzgarlı bir yerde duruyorsa özellikle bir dayanağa bağlanmalıdır.

Düzenli sulanan ve yeterli ışık alan mısırlar zamanla büyüyecektir. Koçanındaki püsküller kahverengiye döndüğü zaman mısırının artık olmuş demektir. Şimdi hasat vakti, afiyet olsun. Görsellerin kaynakları Gardenerspath, Veggiebudsblog, Urbanorganicyield.