Alelade birkaç ağaç dalını bir araya getirerek oluşturulan ürünler evinize otantik bir hava katabilir. Yapımı çok kolay olan bu tasarımlar eminin ilginizi çekecektir. Ağaç dallarıyla yapılmış çeşitli dekoratif ve işlevsel tasarımlara (driftwood) birkaç örnek vereyim; mumluklar, askı aparatları, tablolar, raflar, kitaplıklar, saksılar. Bunların dışında gerisi sizin hayal gücünüze kalmış. Keyifle yapabileceğiniz ucuz ve özgün tasarımlar sizi bekliyor. Sadece ağaç dallarını çeşitli yöntemlerle renklendirseniz bile yeterli. Yukarıdaki gibi değişik objeler elde edebilirsiniz.

Şimdi sizlere dal parçalarıyla raf şeklinde bir askılığın nasıl yapılacağını anlatacağım. Bu tasarım hem estetik görünüşü hem de işlevselliğiyle çok hoşuma gitti.


Raf şeklindeki askılık için gerekli olan malzemeler; 4 parça tahta, çeşitli dal parçaları, testere ve matkap, ahşap tutkalı, ahşap macunu, vida, zımpara, duvar askı aparatı, ahşap boyası, boya fırçası, eldiven.
Dal parçalarıyla yapılan raf şeklindeki askılığın yapım aşamaları;
1..aşamada 4 parça tahtadan vida ve ahşap tutkalı kullanılarak bir çerçeve yapılır. Buradaki tahtaların eni ve boyu tasarımın ebatını belirleyecektir.
2.aşamada çerçevenin içine sığabilecek dal parçaları seçilerek uygun yerlerinden testereyle kesilir.


3.aşamada kesilen dallar çerçeveye vidalanır.
4.aşamada ahşap macunu ile çerçevenin üzerinde kalan vida izleri kapatılır.


5.aşamada çerçeve zımpara ile temizlenir.
6.aşamada çerçeve ve dal parçaları ahşap boyasıyla boyanır. Bu tasarımda koyu gri bir renk tercih edilmiş.
7.aşamada duvar askı aparatları çerçevenin arkasına vidalanır. Böylece dal parçalarıyla yapılmış raf şeklindeki askılık tamamlanıyor.

İşte ağaç dallarıyla yapılan dekoratif ve işlevsel tasarımlara birkaç örnek. Ayrıntılı bilgi için bakınız Homedepot, Pinterest.