Akdeniz'e özgü bir bitki olan defne, güzel kokusu ve yemeklere kattığı lezzeti nedeniyle oldukça tercih edilmektedir. Yapraklarıyla çay da yapılan defnenin alternatif tıpta da birçok yararı vardır.


Doğal ortamında boyu 10 metreyi bulan orta boylu bir ağaç olan defne, doğru budama ile bodur olarak yetiştirilebilir. Akdeniz defnesi, yaz kış yeşil kaldığı için süs bitkisi olarak da kullanılmaktadır.


Yaz aylarında uzun süre doğrudan güneş ışığına maruz kalmaması gerekir. Aydınlık ve havadar bir yer tercih edilmelidir. Yazın sık sık kışın ise aralıklı olarak sulanmalıdır. Kışın soğuktan korunmalıdır ama yine de yaprakları soğuktan kavrulsa da baharın tekrara yeşerir. İç mekanlarda pencere önünde yetiştirilebilir.


Defne yaprakları genellikle et ve balık yemeklerinde kurutulmuş olarak tüketilir. Yaprakları tazeyken tüketilirse acımsı bir tat verir. Meyvelerinden elde dilen defne yaprağı yemeklerde tat vermek için kullanılmaktadır. Görsellerin kaynağı GardeningknowhowGardenerspath